Bachelor i rettsvitenskap (gjelder for studiekullet 2014-2017)

Bachelor i rettsvitenskap er et 3-årig studium som fører fram til en bachelorgrad.

Vår studieplan er i stor grad lik studieplanen ved Universitetet i Tromsø (UiT).  Dette gjør at du kan følge undervisningen hos Folkeuniversitetet Midt-Norge både med og uten opptak via UiT. Hovedforskjellen er hvor du avlegger dine eksamener, samt hvor du formelt har opptak som student. Har du opptak ved UiT plikter du å følge deres studieplan og studiereglement.

Mer om det faglige innholdet kan du lese under pkt. Studieplan for Bachelor i rettsvitenskap og pkt. Fagplan med pensum for Bachelor i rettsvitenskap.

 

Yrkes- og studiemuligheter etter Bachelor i rettsvitenskap

Med en bachelor i rettsvitenskap har du kompetanse til å jobbe med generell juridisk saksbehandling og problemstillinger innen områder som for eksempel kjøp og salg, inngåelse og håndheving av kontrakter, samt erstatnings– og pengekravs spørsmål.

Aktuelle arbeidsgivere kan være blant annet kommuner, fylkeskommuner, statlige etater, banker og forsikringsselskap og større firma i det private næringslivet.

Graden bachelor i rettsvitenskap kvalifiserer for opptak til mastergrad, et 2-årig studieløp hvor du kan velge mellom ulike masterprogram både ved nasjonale og internasjonale universiteter. Du har mange valgmuligheter innen jusrelaterte fagområder og andre samfunnsvitenskapelige fagområder.

 

Studieplan for Bachelor i Rettsvitenskap

Studieplan for Bachelor i rettsvitenskap 2014/2015

Alle studenter som skal ta en bachelorgrad i rettsvitenskap ved Folkeuniversitetet Midt-Norge må avlegge examen philosophicum 10 studiepoeng i løpet av første studieår. For mer informasjon om gjennomføringen av ex. phil trykk her.


  

Fagplan med pensum for Bachelor i rettsvitenskap

Fagplan med pensum 1.studieår – 2014/2015

Fagplan med pensum 2.studieår – 2015/2016

Fagplan med pensum 3.studieår – 2016/2017

En del av pensumartiklene er trykket opp i egne kompendier som fås i resepsjonen ved Folkeuniversitetets lokaler i Trondheim. For nettstudenter kan disse bestilles ved å sende en mail til  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Oppgi fullt navn, hvilket kompendium du ønsker og du vil motta kompendiet i posten i løpet av noen dager. Kopiavgiften på kr. 400,- dekker dette.


 

Avmelding før studiestart eller underveis i studiet

Avmelding før studiestart 1.studieår                                                                1.august

Avmelding dersom du ikke ønsker å gå videre på 2. og 3.studieår                 1.juli